Oogzalf bestellen kopen

Oogzalf komt in verschillende vormen die elk geschikt zijn voor een specifiek probleem.

Oogzalf kopen, welke oogzalf is er en waarvoor wordt ze gebruikt?

Als je een probleem hebt met je ogen, krijg je heel vaak oogzalf voorgeschreven. Of je kan ook gewoon een tube oogzalf kopen bij je apotheker zonder voorschrift. Oogzalf kopen kan je natuurlijk ook gewoon van bij je thuis doen op een online apotheek. Hoe weet je nu welke oogzalf kopen en hoe gebruik je deze. Meestal krijg je na een bezoekje aan een oog- of huisarts oogzalf voorgeschreven als je een oogprobleem hebt.

Deze zalf wordt dan verondersteld het probleem verhelpen en de klachten verzachten. Je kun verschillende soorten oogzalf kopen, hieronder geven we je een beschrijving van de verschillende soorten en waarvoor je ze kan gebruiken.

Je hebt “Vette oogzalf” welke de meest gebruikte en voorgeschreven oogzalf is. Deze oogzalf voorkomt het uitdrogen van het hoornvlies en wordt bijgevolg vaak gebruikt bij droge ogen. Mensen die leiden aan het syndroom van Sjögren maken vaak gebruik van een vette oogzalf. Oogzalf is namelijk uitermate geschikt om droge ogen aan te pakken aangezien ze langdurig werkzaam is. Oogzalf werkt zelfs langer dan oogdruppels.

De andere oogzalf die beschikbaar is, is oogzalf met antibiotica. Deze oogzalf wordt aanbevolen te gebruiken als je last hebt van een ontstoken oog omdat ze antibiotica bevat. Ze is dus met andere woorden uitermate geschikt voor het behandelen van een bacteriële infectie van het oog.

Verzeker jezelf dus van welke symptomen je vertoont voor je doorgaat met oogzalf kopen zodat je de meest geschikte koopt voor je probleem.

Wanneer mag je geen oogzalf gebruiken of moet je extra voorzichtig zijn met het gebruik ervan?

Je mag geen oogzalf kopen of gebruiken als je allergisch bent aan een bestanddeel van de zalf omdat dit voor een ongewenst effect kan zorgen. Ook in combinatie met bepaalde geneesmiddelen kan er een ongewenste wisselwerking optreden, als je twijfelt neem je best contact op met je arts of apotheker voor je de oogzalf aanbrengt.

Voor de gewone vette oogzalf zijn er normaal geen problemen bij het gebruik ervan door zwangere vrouwen, indien je een oogzalf met antibiotica wilt gebruiken neem je best eerst contact op met je arts. Kort na het aanbrengen van oogzalf kan er kortstondig een beïnvloeding van het zicht optreden. Wees dus voorzichtig en wacht even tot het zicht hersteld is voordat je een voertuig bestuurt of machines bedient. Gebruik de oogzalf ook steeds zoals je arts voorgeschreven heeft.

Als je teveel vette oogzalf aanbrengt wacht dan even tot de zalf zacht wordt en verwijder dan het teveel met je vingertip of een doekje. Indien je te veel oogzalf met antibiotica gebruikt raadpleeg je best een arts. Als je een keertje vergeet aan te brengen, gebruik dan de volgende keer geen dubbele dosis om dit in te halen. Denk eraan oogzalf is een geneesmiddel en moet dus buiten het bereik van kinderen en huisdieren worden bewaard.

Zijn er bijwerkingen mogelijk na het gebruiken van oogzalf?

Oogzalf is een geneesmiddel en net zoals bij andere geneesmiddelen kunnen er dus ook hier bijwerkingen optreden. Het is natuurlijk ook zo dat niet iedereen met deze bijwerkingen te maken krijgt.

We sommen de voornaamste bijwerkingen voor je op in de tabel hieronder.

Vette oogzalf

  • Effecten in het oog zoals: oogpijn, zwelling van het oog, jeuk in het oog, oogirritatie, abnormaal gevoel in het oog, roodheid van het oog, wazig zien, ongemak in het oog, verhoogde traanproductie.
  • Algemene effecten: hoofdpijn.

Oogzalf met antibiotica

  • een overgevoeligheidsreactie, zoals roodheid van het oog, functiestoornissen van de kleine vaten, netelroos gepaard gaande met de vorming van bultjes, huiduitslag
  • af en toe irritatie van het oog
  • bij enkele mensen werd een afwijkende samenstelling van het bloed waargenomen.

Indien je te maken krijgt met bijwerkingen, raadpleeg dan zo snel mogelijk je arts of apotheker voor verdere instructies.