Naproxen te koop bij drogist

Naproxen kopen is de beste remedie voor al je pijn en koorts

Wat voor type geneesmiddel is Naproxen en waarvoor kan ik het gebruiken?

Als je allerlei pijn ondervindt en gewone paracetamol voldoet niet, dan is Naproxen kopen misschien wel de ideale oplossing. Naproxen is wat men noemt een pijnstiller die de ontsteking afremt. Dit type van pijnstillers noemt men ook NSAID.

Dit geneesmiddel verzacht de pijn, remt de ontsteking af en verlicht de koorts. Men kan Naproxen gebruiken voor het behandelen van allerlei soorten van pijn, zoals hoofdpijn, spierpijn en zelfs menstruatiepijnen. Dit geneesmiddel remt de ontsteking waardoor de roodheid, zwelling en pijn vermindert. Het pijn verzachtende effect van dit geneesmiddel werkt reeds binnen één uur. Je kan ook zetpillen gebruiken maar deze beginnen wat trager te werken, het duurt namelijk een anderhalf uur. Het geneesmiddel heeft een werkingsduur van ongeveer zeven uur. De tabletten met een vertraagde afgifte werken dan weer voor ongeveer 12 uur.

Naproxen kopen heeft ook zijn voordelen bij koorts, het is een zeer efficiënt koortswerend middel en zal binnen afdoende tijd de koorts laten dalen. Je kan Naproxen kopen in elke online apotheek of zelfs in sommige gewone buurtwinkels. Naproxen kopen kan dus eenvoudig zonder recept.

Waarop moet ik letten bij als ik Naproxen inneem?

Het innemen van Naproxen kan gelinkt worden aan een lichtjes toegenomen kans op een hart- of herseninfarct. Dit risico wordt groter naarmate de dosering verhoogt en de duur dat je het medicament inneemt. Het is dus uitermate belangrijk dat je de aanbevolen dosis en behandelingsduur niet overschrijdt.
Als je hartproblemen hebt, een herseninfarct hebt gehad, of als je van mening bent dat je tot een risicogroep behoort (bijvoorbeeld je hebt suikerziekte of een hoge cholesterol) dan moet met je arts of apotheker overleggen, voordat je dit geneesmiddel inneemt.

Als je allergisch bent voor een van de bestandsdelen van dit medicijn is het ook aanbevolen het niet te gebruiken. Ook met het deelnemen aan het verkeer als bestuurder of bedienen van machines moet je opletten omdat het geweten is dat dit medicijn duizeligheid kan veroorzaken. Ook vrouwen die zwanger zijn, willen worden of borstvoeding geven, gaan best eerst even langs bij hun arts voor ze Naproxen gebruiken.

Wat is de aanbevolen dosis en wat zijn de mogelijke bijwerkingen?

Meestal zal je arts je een dosis voorschrijven die tussen 500 en 1000 mg per dag ligt. Ook kinderen vanaf zes jaar kunnen Naproxen gebruiken maar dit enkel en alleen volgens doktersadvies. In dit geval moet de dosis uiteraard aangepast worden. In het algemeen raadt men een dosis aan van 10 mg per kg lichaamsgewicht per dag.

Als je een overdosis ingenomen hebt of je denkt dat je een overdosis nam, contacteer dan onmiddellijk een arts zodat de nodige acties ondernomen kunnen worden. In het tegenovergestelde geval, als je een dosis vergeten bent, neem dan geen dubbele dosis om dit in te halen.

Naproxen kopen houdt ook een risico in op bijwerkingen. Net zoals bij elk ander geneesmiddel kunnen er bijwerkingen optreden bij het gebruik van Naproxen, deze worden echter niet door iedereen ervaren, het is dus zeer goed mogelijk dat jij geen bijwerkingen zal ervaren.

Bijwerkingen van Naproxen die soms optreden, bij 10 tot 30 mensen op de 100, zijn:

  • maagklachten, zoals buikpijn, braken, enz.
  • darmklachten, zoals winderigheid.

Andere bijwerkingen die zelden voorkomen, bij 1 tot 10 op de 100 mensen, zijn:

  • maag- of darmzweer
  • hoofdpijn
  • slaperigheid
  • oorsuizen
  • enz.

Om alle bijwerkingen te weten te komen lees je best eerst aandachtig de bijsluiter voor je het geneesmiddel begint in te nemen. Als je een van deze bijwerkingen vertoond, neem dan contact op met je arts om te zien wat je nu moet doen.