Minoxidil kopen Duitsland

Begin je kaal te worden dan is minoxidil kopen de ideale oplossing voor jou.

Wat is minoxidil en waarvoor kan ik het gebruiken?

Alopecia androgenetica of ‘haaruitval volgens mannelijk patroon’ is een veelvoorkomende vorm van permanente haaruitval. Deze vorm komt voornamelijk voor bij mannen. Naarmate mannen ouder worden, kan de haargroei op het hoofd verminderen. Meestal begint dit met kale plekken op de kruin. De kale plekken kunnen zich langzaam uitbreiden en in sommige gevallen kan dit leiden tot volledige kaalheid.

Als dit voor jou een probleem is kan minoxidil kopen je de oplossing bieden. Bij plaatselijk gebruik stimuleert Minoxidil bij bepaalde mensen de haargroei en voorkomt het zo verder haarverlies. Je kan minoxidil kopen in allerlei vormen, zoals als lotion of als een foam. Kan je minoxidil kopen zonder voorschrift? Het antwoord hierop is ja, je kan minoxidil kopen zonder voorschrift in je lokale apotheek of bij een online apotheek. Het best is wel dat je even met je arts of apotheker overlegt over hoe je dit geneesmiddel het beste gebruikt en in welke dosering.

Voor veel mannen is kaalheid of kaal worden een groot probleem en minoxidil kopen kan het terug het vertrouwen geven dat ze verloren waren samen met het verlies van hun haar.

Wie mag geen minoxidil gebruiken of moet extra voorzichtig zijn met het gebruik ervan?

Je mag dit geneesmiddel niet gebruiken als je allergisch bent aan één of meerdere bestanddelen ervan. Je mag het ook niet gebruiken als je een huidaandoening hebt of op een geïnfecteerde huid. Als je niet zeker bent wat de oorzaak is van je haaruitval raadpleeg je best eerst je arts voor je dit geneesmiddel gebruikt.
Wees ook extra voorzichtig met het gebruik van dit geneesmiddel als je het aanbrengt rond de ogen, vermijd contact. Als je ook nog andere geneesmiddelen gebruikt moet je overleggen met je arts of apotheker om je ervan te verzekeren dat de combinatie ervan met minoxidil geen ongewenste wisselwerking veroorzaakt. Het gebruik van dit geneesmiddel heeft geen invloed op het besturen van voertuigen of het bedienen van machines. Je moet wel weten dat dit geneesmiddel alcohol en propyleenglycol bevat. Alcohol kan een verdroging van de huid veroorzaken. Propyleenglycol kan een huidirritatie veroorzaken.

Als je dit geneesmiddel per ongeluk hebt ingeslikt, neem dan contact op met je arts om te bepalen wat je vervolgens moet doen.s je een dosis vergeten bent, hervat dan het gebruik zo snel mogelijk maar hou je wel aan het voorziene schema en dosering. Breng geen dubbele dosis aan om de vergeten dosis in te halen. Dit is een geneesmiddel en moet dus buiten het bereik van kinderen en huisdieren bewaart worden.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen die kunnen optreden bij het gebruik van minoxidil?

Ook bij het gebruik van minoxidil kunnen er net zoals bij elk ander geneesmiddel bijwerkingen optreden. Deze bijwerkingen hangen echter af van persoon tot persoon en niet iedereen krijgt er mee te maken.

De gekende bijwerkingen die kunnen optreden zijn onder andere:

  • Immuunsysteemaandoeningen zoals het optreden van allergische reacties.
  • Zenuwstelselaandoeningen zoals prikkelingen, hoofdpijn, zenuwontsteking, duizeligheid.
  • Oogaandoeningen zoals gezichtsstoornissen.
  • Evenwichtsorgaan- en ooraandoeningen zoals oorontsteking.
  • Hartaandoeningen: in enkele zeldzame gevallen van bloeddrukschommelingen kan er pijn ter hoogte van de borst zijn opgetreden.

De volledige lijst van bijwerkingen vind je terug in de bijsluiter, lees steeds de bijsluiter aandachtig door voordat je een geneesmiddel gebruikt zodat je op de hoogte bent van alle effecten en mogelijke bijwerkingen.