Ibuprofen kopen in Frankrijk

Ibuprofen een krachtige pijnstiller die je pijn in een mum van tijd verzacht.

Waarom zou ik Ibuprofen kopen, waarvoor wordt het gebruikt?

Ibuprofen kopen is een verstandige keuze bij het ervaren van pijn of koorts hebt. Ibuprofen is een geneesmiddel dat ontstekingen afremt, de pijn verzacht en de koorts laat afnemen.

Je kunt Ibuprofen kopen in diverse doseringen.Je kunt bijvoorbeeld tabletten Ibuprofen kopen in een 200mg, 400mg en 600mg dosering. Het geneesmiddel is ook beschikbaar in poedervorm (600mg en 800mg). Ibuprofen kopen zonder voorschrift is wel degelijk mogelijk maar dan enkel voor doseringen t.e.m. 400mg.

Dit type van pijnstillers noemt men ook wel NSAID. Je kunt Ibuprofen gebruiken om de pijn te behandelen die ontstaat bij een ontsteking, zoals er zijn gewrichtspijn, reuma, artritis en jicht. Bovendien wordt dit geneesmiddel ook dikwijls gebruikt voor het verlichten van migraine, hoofdpijn en menstruatieklachten, zoals, bijvoorbeeld, abnormaal bloedverlies in de vagina. Dit medicijn kan soms ook worden gebruikt voor het behandelen van artrose, spierpijn en klachten die voortkomen van griep of verkoudheid.

Zoals je dus merkt kun je Ibuprofen kopen voor tal van kwaaltjes of gewoon om het bij de hand te hebben mocht je het nodig hebben.

Wanneer is extra voorzichtigheid geboden bij het innemen van Ibuprofen of wanneer mag ik het niet nemen?

Als eerste, je mag absoluut geen Ibuprofen nemen als je allergisch bent voor één van de bestanddelen ervan, als je ernstige nierproblemen hebt of als je een maag- of darmzweer hebt(de volledige lijst met gevallen waarin je geen Ibuprofen mag nemen vind je in de bijsluiter). Je moet ook extra voorzichtig zijn met het nemen van dit geneesmiddel als je astma hebt, bloedstollingsproblemen hebt of een ernstig hartfalen hebt. Ook het combineren van dit geneesmiddel met bepaalde andere medicijnen dient met de nodige voorzichtigheid te gebeuren. Raadpleeg steeds je arts of apotheker als je twijfelt, zodat je er zeker van kunt zijn dat de combinatie van deze geneesmiddelen geen ongewenste wisselwerking veroorzaakt.

Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven gebruiken tijdens deze periode dit geneesmiddel beter niet zonder eerst hun arts te hebben geraadpleegd. Sommige lichtgevoelige mensen kunnen last hebben van duizeligheid waardoor het aanbevolen wordt voor hen om geen voertuigen te besturen of machines te bedienen. Meld ook je arts of je bepaalde suikers niet verdraagt aangezien dit geneesmiddel dextrose monohydraat en sucrose bevat.

De aanbevolen startdosis voor dit geneesmiddel is 1800mg per dag, dit is 3 tabletten van 600mg per dag. Deze dosering kan afhankelijk van het geval door je arts verlaagd of verhoogd worden. Indien je een overdosis van dit geneesmiddel hebt genomen of je vermoed dat je dit gedaan hebt, neem dan onmiddellijk contact op met een arts, deze zal de nodige acties ondernemen. Als je een dosis overgeslagen hebt, neem dan zeker geen dubbele dosis in om dit in te halen maar neem gewoon het volgende tablet in op het voorziene tijdstip. Ibuprofen is een geneesmiddel en moet dus bewaart worden buiten het bereik van kinderen en huisdieren.

Wat zijn de gekende bijwerkingen die kunnen optreden bij het gebruik van Ibuprofen?

Net zoals bij elk ander geneesmiddel, kunnen er ook bij het gebruik van Ibuprofen bijwerkingen optreden. Niet iedereen zal echter te maken krijgen met deze bijwerkingen.

De bijwerkingen die kunnen optreden zijn bijvoorbeeld de volgende:

  • een afwijking in het aantal bloedcellen. Als je na het starten met het innemen van Ibuprofen
    klachten zoals keelpijn en/of blauwe plekken op de huid ervaart, moet je onmiddellijk stoppen
    met het innemen ervan en je arts contacteren.
  • allergische reacties
  • duizeligheid, hoofdpijn, zenuwachtig zijn, depressie, slaperigheid, zich verwart voelen
  • oorsuizingen, niet goed meer horen
  • vochtophoping, verlaagde of verhoogde bloeddruk, hartkloppingen.

De volledige lijst met bijwerkingen vind je in de bijsluiter, lees deze aandachtig door voordat je start met het innemen van Ibuprofen.