Emla kopen zonder recept

 

Emla een lokale verdovingscrème die ook geschikt is voor het uitstellen van je zaadlozing

Emla wat is het eigenlijk en waarvoor kan ik Emla kopen?

Je kunt Emla kopen voor allerlei toepassingen. De twee actieve stoffen van Emla zijn respectievelijk lidocaïne en prilocaïne.Dit geneesmiddel wordt meestal gebruikt bij het lokaal verdoven van kleine oppervlaktes om, bijvoorbeeld, een spuitje te krijgen.

Je kan het echter ook gebruiken om je geslachtsorgaan te verdoven, waardoor dit tijdens het vrijen minder gevoelig wordt en dus je zaadlozing uitstelt. Emla kopen kan er dus voor zorgen dat je prestaties tussen de lakens verbeteren en langer aanhouden wat je relatie ten goede kan komen.

Je kunt Emla kopen in tubes van 25mg. Online kun je Emla kopen in de meeste apotheken maar je kan natuurlijk ook gewoon bij de apotheek in je buurt langsgaan. Voor je overgaat tot Emla kopen is het raadzaam om eerst een arts te raadplegen.

Weet dat er ook nadelen verbonden zijn aan Emla kopen en gebruiken, zoals je kan er afhankelijk van worden, dus moet je voor jezelf uitmaken of dit opweegt tegen het verbeteren van je bed prestaties of niet.

Zijn er beperkingen bij het gebruik van Emla of niet en wanneer moet je er dan extra voorzichtig mee zijn?

Je mag dit medicijn niet gebruiken als je overgevoelig bent voor één of meerdere van de bestanddelen ervan omdat dit voor complicaties kan zorgen. Ook bij bepaalde erfelijke aandoeningen is het aangeraden om eerst even je arts te contacteren om te kijken of het gebruik van dit geneesmiddel wel kan. De nodige voorzichtigheid is ook geboden bij het gebruik van dit geneesmiddel in combinatie met bepaalde andere geneesmiddelen, raadpleeg je arts of apotheker om je ervan te verzekeren dat deze combinatie niet voor een ongewenste wisselwerking zorgt.

Dit geneesmiddel een enkele keer gebruiken tijdens de zwangerschap zal geen nadelig effect hebben op je foetus. Tijdens het geven van borstvoeding kunnen de werkzame stoffen worden uitgescheiden via de moedermelk, dit gebeurt echter in zo’n lage hoeveelheden dat dit voor het overgrote deel geen risico vormt voor het kind.

Dit geneesmiddel heeft ook geen aantoonbare invloed op het besturen van voertuigen of het bedienen van machines. Je moet wel weten dat het geneesmiddel polyoxyl gehydrogeneerde ricinusolie bevat wat voor een reactie op je huid kan zorgen.

Als je te veel van het geneesmiddel heeft gebruikt, waarschuw je best onmiddellijk je arts of verpleegkundige, ook al ervaar je geen verschijnselen zoals, wazig zien of oorsuizen.Mocht je een ernstige overdosis van dit medicijn genomen hebben, kunnen er verschijnselen optreden zoals, bijvoorbeeld, stuipen, ademstilstand en dergelijke, deze verschijnselen kunnen eventueel de dood tot gevolg hebben. Het is dus uitermate belangrijke dat je de aanbevolen of voorgeschreven dosering correct aanhoudt. Dit geneesmiddel moet buiten het bereik van kinderen en huisdieren worden bewaart.

Wat zijn de eventuele bijwerkingen die zich kunnen manifesteren bij het gebruik van Elma?

Elma is een geneesmiddel dus kunnen er, net zoals bij elk ander geneesmiddel, bijwerkingen optreden bij het gebruik ervan. Deze bijwerkingen hangen echter af van persoon tot persoon en niet iedereen ervaart deze. Als er bij jou zich bijwerkingen manifesteren tijdens het gebruik van Elma, contacteer dan je arts en hij zal bepalen welke acties er nodig zijn.

De bijwerkingen waarvan geweten is dat ze kunnen optreden zijn, onder andere:

  • vaak: plaatselijke reacties op de huid die van voorbijgaande aard zijn, in het begin een branderig gevoel, jeuk of warmte op de plaats waar het middel werd aangebracht.
  • soms: gevoelloosheid, irritatie op de plaats waar je het middel aanbracht.
  • zelden: allergische reacties, kleine puntvormige bloedingen op de plaats waar het middle werd aangebracht.

Een volledig overzicht van alle bijwerkingen die gekend zijn vind je terug in de bijsluiter. Lees de bijsluiter aandachtig door voordat je het geneesmiddel gebruikt.