Azitromycine kopen belgie

Azitromycine is waarschijnlijk de beste oplossing om snel van een SOA verlost te worden

Wanneer moet ik Azitromycine kopen en hoe werkt het?

Meestal moet je Azitromycine kopen als je last hebt van een SOA zoals chlamydia en gonorroe, maar dit geneesmiddel is ook zeer efficiënt bij andere bacteriële infecties. Soms zijn het zelfs ook patiënten die lijden aan de ziekte van Lyme of reizigersdiarree hebben die Azitromycine kopen. Je kan Azitromycine kopen in je buurt apotheek of simpelweg van uit je luie stoel op de online apotheek.

Dit geneesmiddel is te nemen als een eenmalige kuur. Hoe werkt dit medicijn nu? Wel, Azitromycine behoort tot de antibiotica. Dit betekent dat dit geneesmiddel de groei van diverse bacteriën afremt door de eiwitaanmaak, die de bacteriën zelf nodig hebben voor hun ontwikkeling, te belemmeren.

Na Azitromycine kopen, begin je met je antibioticakuur en deze moet je volledig volgen zoals voorgeschreven. Als je dit niet doet kan het zijn dat de bacterie resistentie opbouwt tegen de Azitromycine en terugkomt of zelfs helemaal niet meer weggaat. Het duurt ongeveer 3 uur na het innemen van de tabletten voordat de kuur begint te werken. De volledige kuur duurt meestal 1 tot 5 dagen, afhankelijk van de aandoening waarvoor de kuur werd voorgeschreven.

Wanneer moet ik geen Azitromycine kopen en zijn er gevallen waarbij moet ik voorzichtig zijn met de inname ervan?

Je moet geen Azitromycine kopen als je allergisch bent aan bepaalde antibiotica of aan één of meerdere bestanddelen van het geneesmiddel. Verder moet je extra voorzichtig zijn met de inname van dit medicijn als je leverproblemen, nierproblemen, psychische aandoeningen of hartproblemen hebt. Ook kunnen er wisselwerkingen ontstaan met bepaalde geneesmiddelen, indien je twijfelt of een geneesmiddel dat je al inneemt zo’n wisselwerking kan veroorzaken, contacteer je best je arts of apotheker voor meer informatie.
Als je zwanger bent of borstvoeding geeft wordt het gebruik van dit geneesmiddel ten zeerste afgeraden tenzij op uitdrukkelijke aanbeveling van je arts. Weet ook dat Azitromycine bijwerkingen zoals duizeligheid kan veroorzaken waardoor je mogelijk niet meer in staat bent om voertuigen te besturen of machines te bedienen.

De doseringen zijn bedoeld voor mensen met een lichaamsgewicht van meer dan 45kg, indien je minder weegt raadpleeg je best een arts of apotheker en hij/zij zal je helpen om de correcte dosering te bepalen. Als je een overdosis nam of denkt genomen te hebben raadpleeg dan je arts en hij zal de verdere acties bepalen.

Zijn er bijwerkingen die veroorzaakt kunnen worden door de inname van Azitromycine?

Net zoals bij elk ander geneesmiddel kunnen er bij de inname van Azitromycine ook bijwerkingen optreden. Indien je te maken krijgt met ernstige bijwerking, moet je onmiddellijk stoppen met het nemen van het geneesmiddel en een arts contacteren.

Ernstige bijwerkingen die kunnen voorkomen zijn, bijvoorbeeld, plotseling moeite hebben met ademen, slikken of spreken, alsook het opzwellen van de lippen, de tong, het gezicht en de keel.

Andere mogelijke bijwerkingen zijn, bijvoorbeeld:

  • Zeer vaak (meer dan 1 op 10 mensen): diarree
  • Vaak (minder dan 1 op 10 mensen): hoofdpijn, braken, maagkrampen
  • Soms (minder dan 1 op 100 mensen): duizeligheid, bonzende hartslag, neusbloedingen
  • Zelden (minder dan 1 op 1000 mensen): opwinding, overgevoeligheid voor zonlicht.

De volledige lijst met mogelijke bijwerkingen vind je terug in de bijsluiter. Je moet weten dat deze mogelijke bijwerkingen afhangen van persoon tot persoon en het dus goed mogelijk is dat jij er geen ervaart.

Azitromycine is een geneesmiddel en moet dus buiten het bereik van kinderen en huisdieren bewaart worden. Neem het geneesmiddel niet in na de vervaldatum. Raadpleeg voordat je verdergaat met Azitromycine kopen steeds eerst je arts of apotheker!