Baclofen kopen in Nederland

Baclofen het beste spierontspannend geneesmiddel op de markt

Baclofen kopen, wat moet je weten over de werking van dit geneesmiddel.

Baclofen is eigenlijk een spierverslapper. Het wordt meestal door artsen voorgeschreven bij het behandelen van spastische spierkrampen, bijvoorbeeld door multipele sclerose (MS), amyotrofische laterale sclerose (ALS) of hersenbeschadigingen, zoals na een hartaanval.

Je kan ook Baclofen kopen om te gebruiken bij een hardnekkige hik, aangezichtspijn (een soort zenuwpijn) en zelfs bij een alcoholverslaving. Je kan Baclofen kopen voor je kind, om bijvoorbeeld spastische spierkrampen te behandelen, het is echter ten zeerste aangeraden om voor het gebruik je arts te raadplegen om de correcte dosering te bepalen.

Baclofen kopen kan zonder recept en vanuit je luie zetel in elke online apotheek. Men kan dus ook Baclofen kopen om zodoende, na inname ervan, de behoefte aan alcohol te verminderen.

Waarvoor moet ik extra opletten als ik Baclofen gebruik of wanneer mag ik het absoluut niet gebruiken?

Je moet zeker geen Baclofen kopen of gebruiken als je allergisch bent voor één van de bestanddelen van dit geneesmiddel omdat dit voor complicaties kan zorgen. Verder moet je ook opletten met het gebruik van dit geneesmiddel in combinatie met bepaalde andere geneesmiddelen omdat dit een ongewenste wisselwerking kan veroorzaken. Indien je bepaalde geneesmiddelen neemt en je twijfelt of je deze mag combineren met Baclofen, raadpleeg dan je arts of apotheker en zij zullen je zeker de nodige uitleg kunnen verschaffen.

Drink tijdens het gebruik van dit geneesmiddel geen alcohol. Ook voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven wordt het gebruik van Baclofen afgeraden, tenzij op uitdrukkelijke aanbeveling van hun arts. Sommige mensen kunnen na het innemen van Baclofen duizeligheid, slaperigheid of gezichtsstoornissen ervaren. Indien dit ook in jouw geval zo is, mag geen voertuig besturen en geen machines gebruiken en ook geen andere activiteit uitoefenen waarvoor je volle aandacht vereist is.
Baclofen bevat lactose dus als je bepaalde suikers niet verdraagt is het aangeraden je arts hiervan op de hoogte te brengen voordat je begint met het gebruik van dit geneesmiddel.

Wat is de dosering en kunnen er eventuele bijwerkingen optreden?

Meestal begint men met 15 mg per dag, verdeeld over 2 tot 4 doses (wat normaal overeenstemt met een halve tablet van 10 mg 3 x per dag). Daarna wordt de dosis geleidelijk aan verhoogd tot men de beste resultaten verkrijgt. De optimale dagdosis schommelt meestal tussen 30 en 80 mg per dag (dit is normaal 3 tabletten van 10 mg tot 3 tabletten van 25 mg per dag). Je arts kan echter zelfs beslissen om je een hogere dosis voor te schrijven.

Baclofen tabletten zijn niet geschikt voor het behandelen van kinderen met een lichaamsgewicht van minder dan 33 kg. Voor kinderen zal de dosering worden aangepast volgens het gewicht. Als je teveel van het geneesmiddel innam, raadpleeg dan onmiddellijk een arts, een apotheker of het antigifcentrum. In het tegenovergestelde geval, als je een dosis vergat in te nemen, kun je deze nog innemen indien het nog geen tijd is voor je volgende dosis. Wat je niet mag doen is een dubbele dosis nemen om de vergeten dosis in te halen.

Net zoals bij alle andere geneesmiddelen kunnen er ook bij Baclofen bijwerkingen optreden. Deze bijwerkingen hangen af van persoon tot persoon en het is dan ook zeer goed mogelijk dat je slechts enkele of geen van de bijwerkingen ervaart. Sommige van deze bijwerkingen kunnen zeer ernstig zijn, zoals, bijvoorbeeld, ademhalingsproblemen, verwardheid, een euforisch gevoel, enz. Indien je één van deze bijwerkingen waarneemt, stop dan onmiddellijk het gebruik van het geneesmiddel en raadpleeg je arts.

Andere bijwerkingen die kunnen optreden zijn onder andere: flauwtegevoel, tintelingen, impotentie, enz. De volledige lijst van bijwerkingen vind je terug in de bijsluiter, lees deze steeds aandacht door voor het gebruik van Baclofen.